ERASMUS+

VILL DU SOM UNGDOM ELLER UNGDOMSLEDARE FÖLJA MED OSS UT I EUROPA?

För ungdomar och ungdomsledare

Vi gör mycket och vi gör det Awesome!

Vi ska se om vi kan förklara:)

Spana in vår upplevelser!

Erasmus+ är EU:s program för utbildning, ungdom och idrott i Europa. Programmet syftar till att stödja EU:s arbete för ökad tillväxt, jobb, jämlikhet och social inkludering genom framförallt möjligheter till lärande och interkulturella möten i Europa.

Boende, mat och resan är finansierad av Erasmus+ programmet

Så vad väntar du på?

awesome people

Awesome People höll sitt först egna Erasmus+ project 2014 och har sedan dess arrangerat sex stycken i Örebro län där över 180 ungdomar har deltagit och vi har skickat över 50 stycken ungdomar ut i Europa till 12 olika länder på 20 olika resor.

 

VILL NI VETA MER OM ERASMUS+

VALIDERAT LÄRANDE

Alla som genomfört en aktivitet inom programmet Erasmus+ Ung och Aktiv har rätt att få ett intyg, ett så kallat Youthpass, på att de deltagit. Det gäller till exempel för aktiviteterna Europeisk volontärtjänst, Ungdomsutbyte och Utbildning och nätverksbyggande. Detta är grymt att ha till sitt CV.

VILL NI GÖRA ETT ERASMUS+ PROJEKT MED OSS?

Grym möjlighet

Erasmus+ ger unga människor i Europa en möjlighet att träffa varandra och utbyta erfarenheter och kunskap om allas olika kulturer. Du som åker kommer få vänner för livet, se nya platser, lära dig nya kunskaper, få erfarenheter för livet och så mycket mer.

Vad vi gör i Erasmus+

 

För ungdomar

För ungdomsledare

Volontär i en organisation

Vad är Erasmus+

 

Vad är ett youth exchange?

Ungdomsutbyte tillåter grupper av ungdomar från olika länder att träffas, leva tillsammans och arbeta med ett gemensamt tema under en kortare period

Ungdomsutbyten sker utanför skolmiljön.

 

På ungdomsutbyte kan du räkna med att delta i aktiviteter som workshops, övningar, debatter, rollspel, utomhusaktiviteter och mer.

Deltagarnas lärandeupplevelser erkänns genom ett Youthpass.

Ett youth exchange är INTE!

En turistresa eller skolklassutbyte.....

VILL DU FÖLJA MED OSS UT I EUROPA?

Vad är en training course?

Den här verksamheten stöder den professionella utvecklingen av ungdomsarbetare genom genomförande av aktiviteter som transnationella / internationella seminarier, kurser, kontakttillverkningar, studiebesök mm eller jobbskuggning / observationsperioder utomlands i en organisation som är verksam inom ungdomsområdet .

 

Alla dessa aktiviteter ordnas av de organisationer som deltar i projektet. Ungdomsarbetarnas deltagande i sådan verksamhet bidrar till kapacitetsuppbyggnad av deras organisation och bör ha en tydlig inverkan på ungdomsarbetarnas dagliga arbete med ungdomar.

 

Lärandemålen bör vidareförmedlas på ungdomsområdet.

En training course är INTE!

En turistresa, en chans för gratis resa för universitetskompisarna....

VILL DU UTVECKLA DIG SOM UNGDOMSLEDARE?

för dig som jobbar med ungdomar

Vad är EVS?

EVS (European Voluntary Service) är ett internationellt volontärprogram finansierat av Europeiska kommissionen.

 

Det gör det möjligt för alla ungdomar med laglig bosättning i Europa mellan 18 och 30 år att utföra en internationell volontärservice i en organisation eller i en offentlig organisation i Europa, Afrika, Asien eller Sydamerika under en period från 2 till 12 månader .

 

Det ger ersättning för resekostnader och fullständig täckning av kostnaden för mat och boende för den internationella volontären.

Tack vare den interkulturella dimensionen och dess icke-formella tillvägagångssätt är Europeiska volontärtjänsten ett unikt tillfälle att komma i kontakt med andra kulturer och att förvärva nya färdigheter och förmågor som är användbara för din personliga och professionella tillväxt.

Ett EVS är INTE!

Tillfällig, deltid frivilligarbete, praktik i ett företag eller i en humanitär organisation eller i en icke-statlig organisation, en rekreations- eller turistaktivitet, en språkkurs utomlands, ett betalt jobb

VILL DU UTVECKLA DIN KOMPETENS I EUROPA 2-12 MÅNADER?

ungdom 18-30

Våra  Erasmus+ upplevelser

 

Med 6 egna skapade projekt i Sverige 3 strategiska partnerskap, 1 youth initiative, över 20st projekt ute i Europa och två projekt inom Nordplus så har vi en hel del erfarenhet, kunskaper,  berättelser och upplevelser som gör att  vi grymma på det vi gör och har mest kunskap i länet om det. 

Här kan du läsa om alla våra projekt och ta del at ungdomarnas storys och upplevelser. 

© 2018 Awesome People. Proudly created by Fredrik Wouda|  Terms of Use  |   Privacy Policy